Tiden börjar nu, halva sommaren återstår

Härlig sommar, kära medlem! Vi har samlat lugnande, avkopplande och även inspirerande förmåner till dig för denna ljusa tid.

Vår kundservice är öppen hela sommaren precis som vanligt!

Sträckta linor, sköna solnedgångar och massor av återhämtning!
YTK:s Föreningsgrupp


Koppla av och må bra


Handtagskula, yoga, meditation, skogsbad... Hur kopplar du av?

Var och en av oss har sina egna sätt. I små upprepade stunder av välbefinnande och återhämtning kan hemligheten med holistiskt välbefinnande vara dold. Om dessa stunder har glömts bort i arbetets hetta är en semester ett bra tillfälle att prioritera ditt eget välbefinnande. Det är lätt att fortsätta de välbefinnanderutiner som du övat in under sommaren även när du har återgått till arbetet.

Har du ännu inte är bokat en sommarresa?

Som medlem i föreningen får du rabatt på våra talrika partnerhotell. Efterfrågan är livlig i sommar, men se om du fortfarande kan hitta plats på dessa destinationer:


Aktuellt


Elen är som billigast på sommaren – delta i upphandlingen nu!

Tusentals av våra medlemmar har redan sparat hundratals euro på sina elräkningar! Nu har du ett utmärkt tillfälle att upphandla ditt eget elavtal, då elpriserna är billigast på sommaren. I en gemensam upphandling kan du spara upp till 25%! Upphandlingen pågår till 15.7.2021. Det är lätt att delta i den och tar bara ett par minuter i anspråk!

#e-sport som yrke skingrar mystiken kring drömyrken

Om du blir världsmästare som 16-åring kan du gå i pension som 20-åring. Detta är vad som hände den professionella spelaren Lauri Happonen som avslutade sin tävlingskarriär och nu fungerar som en bro mellan e-sportorganisationen och spelarna.

Och vad betyder det att ha streaming som yrke? Det kan Teemu Rissanen tala om. Han har tagit sig igenom mobbning och nedvärdering till sitt drömyrke.

Dessa och många andra berättelser finns på webbplatsen ammattinaesport.fi där vi demonterar mystiken kring drömyrken!

Testa samtidigt din reaktionshastighet och se om du kan nå upp till professionella spelares eller spelarnas mammas hastighet! Du får också delta i presentkortslotteriet!


Riktade tips för arbetslivets förändringar


Saker att göra under regniga dagar på sommaren

Om du känner för det, kan du också göra lite brainstorming på semestern, i synnerhet då det är lätt. Tänk på att du som medlem har tillgång till ett bibliotek med tusentals gratis onlineutbildningar! Utbudet omfattar garanterat kurser som svarar mot behov och intressen för var och en. Populära bland våra medlemmar är just nu bland annat: Excel, tidshantering, Team och ledarskap, HR, chefs- och utvecklingsarbete. I OMA+-tjänsten får du tillgång till tjänsten och hittar handledning om åtkomst till och innehåll i vårt stora sortiment av webbseminarier, såväl bandade som övriga sådana.

Hur intjänades semestern egentligen? Lagstiftningslådan förklarar det svårtolkade anställningsförhållandet

Tänk om vi redan hotas av uppsägning eller permittering? Vad ska du göra, om din lön är obetald eller om du blir mobbad på jobbet? Hur intjänades semestern egentligen? – Många av våra medlemmar tänker på det här och vi hjälper till. Vår nya Videoserie Lakiruutu kommer att göra oss insatta i arbetslivets rättsliga situationer under handledning av advokat, vicehäradshövding ekon.mag. Katja Halonen. 

Tyvärr är alla Lakiruutu videorna bara på Finska.

Linkki kyselyyn