Nyhetsbrev från YTK-Föreningen 6.6.2020

Mot det nya – utnyttja karriärplaneringstjänsten gratis för medlemmarna

En bra självkännedom frmhävs nu i arbetslivet, där distansarbetena och osäkerheten om arbeten överhuvudtaget har ökat. När man hittar sina egna individuella styrkor och inriktningen hjälper det till med att planera den egna karriären och för en vidare i alla vändningar av arbetslivet – även då de överraskar.

Så här tar du din medlemsförmån i bruk:

  1. Sök din medlemsförmånskod i tjänsten OMA+.
  2. Registrera dig eller logga in i tjänsten på adressen mazhr.com         
  3. Välj startpaketet på sidan Testit och mata in din förmånskod.
  4. Du får tillgång till att göra följande test: Persoonallisuus ja työkäyttäytyminen (Personlighet och arbetsbeteende), Arvot ja motivaatio (Värden och motivation)

När du löser ut koden, reservera c. 15 min. För att utföra varje enskilt test.

Tag snabbt vara på din förmån, värd nästan 100 € och läs mera om tjänsten.


Kunde mindfulness hjälpa i barnfamiljens vardag?

Den coronavår som gått töjde ut orken för många barnfamiljer till det yttersta. Den efterlängtade sommaren kan göra situationen lättare, men som stöd för hela familjens välbefinnande finns det även verktyg. Pröva på mindfulness med barnen – vi erbjuder medlemmarna i YTK-Föreningen en guide och träningar gratis! (Tjänsten på finska)


Nu är det inne att resa i hemlandet – dra nytta av vårt bokningserbjudande!

Har du redan gjort upp semesterplanerna? Föreningens partner erbjuder våra medlemmar betydande förmåner på resmålen i hemlandet, såsom i semesterbostäder och på badhotell. Du kollar väl upp öppettiderna för spaobjekten och restaurangerna före bokningen samt eventuella restriktioner under coronatiden. Kom ihåg att man också under resor i hemlandet ska följa corona-anvisningarna, hålla säkerhetsavstånden och se till en god hygien.


Hjälp med vardagens juridiska frågor

Vi erbjuder våra kompletta medlemmar 15 % rabatt på advokattjänster av vår partner OpusLex, såsom för testamenten, bouppteckningshandlingar, arvskiftesavtal, intressebevakningshandlingar och äktenskapsförord. 

Läs mera om hur förmånen utnyttjas.

Du kommer väl ihåg att du som medlem i föreningen också får juridisk rådgivning om anställningsförhållandet. 


Tips för jobbsökandet och inspiration för att utveckla det egna kunnandet 

Brottas du med utmaningar i karriären? Önskar du lyckas bättre i arbetslivet? Nu har du en möjlighet att lyssna på tips av topparna i olika branscher och av professionella inom rekryteringen 10.-12.6. vid webbevenemanget Urasummit. Anmäl dig  före 9.6. till evenemanget som är öppet och gratis för alla!  

Karriärtips för att hållas med i arbetslivets förändringar lämnas av bl.a. exminister Alex Stubb, som tagit sig till en ny ledarposition, innovatorn/uppfinnaren Perttu Pölönen samt året unga direktör Sari Nevanlinna år 2019. 


Linkki kyselyyn