Nyhetsbrev från YTK-Föreningen 28.5.2021

Coacha dig själv och pigga upp dig med nya medlemsförmåner!

Den andra av två exceptionella vårar börjar vara över och coronamaraton fortsätter, även om en ljusning skymtar. Allas uthållighet prövas, men du kommer väl ihåg att vi är på den här resan tillsammans och att vi på YTK-Föreningen finns här som stöd varje dag (nu ännu bättre och i färgen himmelsblått). Tänk om vi kunde se förändringarna i arbetslivet som en kontinuerlig övning i stället för en uthållighetsgren? Föreställ dig oss som din arbetslivscoach som vägleder dig från en etapp till nästa, och som påminner dig om att värma upp, tanka och återhämta dig. I det här brevet kan du läsa om nya medlemsförmåner. Du får också tips på hur du kan få mer energi, stöd för utmaningar och hur du kan spara i vardagen!


Riktade tips för arbetslivets förändringar


"Online-utbildningsbiblioteket för arbetslivet blev en fullträff!"

På knappt två månader har våra medlemmar redan använt sig av nästan 2 000 olika kurser bland våra onlineutbildningar, allt från Excel och Teams till tidshantering, chefskompetens och självledarskap.

Det lönar sig att bekanta sig med biblioteket med en låg tröskel, oberoende av om du vill allmänbilda dig eller skaffa specifik information om till exempel arbetstidslagen. Det är lätt att plocka åt sig intressant utbildning till den egna listan och titta på den vid ett lämpligt tillfälle.

– Katri, användare av online-utbildningsbiblioteket och medlem i YTK-Föreningen

Lakiruutu-videorna får du juridisk hjälp med ditt anställningsförhållande

Hur kan man förbereda sig på samarbetsförhandlingar? Vad ska man göra om man upplever osakligt bemötande på jobbet? Och vad gör man om lönen är obetald? Hur tjänar man in semester? Det här är frågor som vi ofta får. I videoserien Lakiruutu får våra medlemmar hjälp med juridiska problem i arbetslivet under ledning av advokat, vice häradshövding, EM Katja Halonen. Mer information finns också i avsnittet Anställningsrådgivning på vår webbplats. Videorna är på Finska.


Aktuellt


Spara el tillsammans, delta i en gemensam tävling!

Sved det i plånboken av elräkningarna för den gångna vintern? Vill du spara och konkurrensutsätta ditt elavtal? Nu är det rätt tid, i synnerhet om du inte ännu har hunnit göra det, eftersom priserna är som lägst på sommaren. I en konkurrensutsättning tillsammans med andra kan du spara upp till 25 procent!

Det som är nonsens i dag kan vara en succé i morgon

Yrken och arbetsliv förändras ständigt. Läs mer om framtidens yrken och arbetsliv i kampanjen #ammattinaesport. Under 2021 kommer vi att kunna följa e-sportstjärnorna Pietolas och Spamneds vardag i ett nytt yrke.


Koppla av och må bra


Hur ökar man sitt välbefinnande i vardagen?

Börja med en liten och lämplig stund av avkoppling, motion eller meditation. Försök sedan ägna dig åt de här stunderna regelbundet, en gång om dagen eller i veckan. Det går lättare om du kombinerar dina stunder av välbefinnande med andra rutiner, till exempel en paus, morgon- eller kvällssysslor. Var barmhärtig mot dig själv, även en liten förändring är till nytta. Prova finska Yogaias yoga-, tränings- och meditationspass på 10–60 minuter! I Yogaia hittar du ett lämpligt träningspass för såväl lugn som hård träning. Vi erbjuder nu våra medlemmar Yogaia onlineträning till halva priset!

Boka en ansvarsfull semester i Finland nu!

Sommaren kommer, är du redo? Det finns underbara semestermål i Finland där du kan resa omkring utan att oroa dig och ta det lugnt. Vad sägs om staycation på Kämp Collections lyxhotell i Helsingfors, sommar i Lappland på Santa's Hotels resmål omgiven av fantastisk natur och nationalparker, eller Holiday Club Villas resmål runtom i Finland?

Linkki kyselyyn