Nyhetsbrev från YTK-Föreningen 26.3.2021

Vi stöder dig även när tiderna är osäkra

Oroar du dig för hur coronaläget påverkar ditt arbete? Vill du utbilda dig? Kom ihåg att utnyttja dina mångsidiga medlemsförmåner för ditt välbefinnande! I det här brevet har vi sammanställt våra mest aktuella tjänster och förmåner för omställningar i arbetslivet.


Information för problemsituationer på jobbet

Ta en titt på frågor och svar om jobbrelaterade ärenden

Är du på väg att bli permitterad eller uppsagd? Behöver du information om förändringar i anställningsförhållanden? Har du blivit utan lön på grund av arbetsgivarens konkurs? Det försämrade corona- och sysselsättningsläget orsakar, förståeligt nog, stor oro och osäkerhet bland många av våra medlemmar. Vi har sammanställt ett informationspaket med de vanligaste frågorna från början av året.


Aktuellt

Vår, gemensam antagning, framtiden öppen?

Hur stöder man en ung person i framtida karriärval? Minns du ditt drömyrke? Arbetslivet och yrkena genomgår en allt större omställning. Det som är nonsens idag kan vara en succé i morgon.

Mer trygghet inför överraskande vändningar i arbetslivet

Permitteringarna och arbetslösheten har ökat under coronapandemin. Var och en kan planera sin karriär och upprätthålla sina jobbsökningsfärdigheter medan turbulensen pågår. Om man blir permitterad eller arbetslös är det lättare att resa sig efter motgången och fortsätta vidare om man redan har de rätta hjälpmedlen i bakfickan. Läs mer i vår blogg om hur vi kan hjälpa dig, när det gäller att vara förberedd och att orka på jobbet!


Jag lär mig och kan: webbinarier och kurser

Läs de vanligaste frågorna om LinkedIn!

LinkedIn – alltså vadå? Hur kan just du ha nytta av LinkedIn? LinkedIn-kurserna är ett återkommande önskemål bland våra medlemmar. Vi tog än en gång fasta på önskemålet och ordnade en LinkedIn-kurs i samarbete med LinkedIn-proffset och arbets- och organisationspsykologen Juho Toivola. Läs webbinariets frågor och svar på vår blogg och se Juhos instruktionsvideor

Delta i webbinariet Ennakoiva urasuunnittelu (föregripande karriärplanering) 27.4!

Vartåt är du på väg? Har du på sistone blivit tvungen att överväga hur varaktigt ditt arbete är eller vartåt arbetslivet är på väg? Omställningen i världen och på arbetsmarknaden kan du inte påverka, men det du kan göra är att planera din framtid med föregripande karriärplanering.

Webbinariet hållts på finska.


Koppla av och må bra

För ditt eget välbefinnande

Det utdragna coronaläget har på allvar satt vårt välbefinnande på prov. Vad skulle hjälpa dig att må bättre just nu och att orka lite till? Kommer du ihåg våra medlemsförmåner för ökat välbefinnande och avkoppling?

Linkki kyselyyn