Nyhetsbrev från YTK-Föreningen 25.9.2020

Anmäl dig till ett webbinarium och lär dig att skilja dig från mängden vid jobbsökandet!

(Webbinariet är på finska)

Vid Webbinariet Skilj dig från mängden vid jobbsökandet onsdagen 30.9.2020 kl. 10 – 10.45 lär vi oss tillsammans med experten för Mazhr-karriärplaneringstjänsten Antero Ojanaho, hur man skiljer sig från mängden vid jobbsökandet.

Dra nytta av din medlemsförmån! Du får full nytta av webbinariet, när du före webbinariet har löst ut din medlemsförmån till Mazhr-tjänsten med koden (se koden i OMA+) (inkl. Testen Persoonallisuus ja työkäyttäytyminen(Personlighet och arbetsbeteende) samt Motivaatio ja arvot (Motivation och värden).

Webbinariet Uramuotoilun ABC (Karriärdesignens  ABC) 6.10. kl. 9-10 (på finska)

Lärdomen i Webbinariet LinkedIn II har sammanställts till en nyhet (på finska)


Försäkringen räddade seglaren

Båten hade en livboj och medlemmen en olycksfallsförsäkring för fritiden. 

Du kommer väl ihåg att utnyttja försäkringarna som hör till dina medlemsförmåner! Till exempel Topi fick sitt knä i skick efter seglingsolyckan. Motsvarande försäkringar skulle ha kostat mångfaldigt mer om man hade skaffat dem själv.  


Avslutades anställningsförhållandet under permitteringen? Läs detta!

För hösten kan det i någon mån motses nya samarbetsförhandlingar när coronakrisen drar ut på tiden. Dessutom bedömer man att permitteringar i många branscher förändras till uppsägningar. Vi har här sammanställt i denna blogg ett aktuellt informationspaket om uppsägningstid och avslutat anställningsförhållande under tiden för permittering. 


Kom med i gruppen Virittämö

Befinner du dig  inför något nytt i din karriär eller vid en vändpunkt i ditt arbete? Skulle du vilja dela med dig av dina erfarenheter eller hör om andras erfarenheter och tips om hur man kan komma vidare i arbetslivet? Kom med i gruppen Virittämö! 

Vi söker deltagare i det nya nätverket Virittämö på Facebook. Virittämö är avsett för alla som vill piffa upp sitt arbetsliv såväl för dem som är i arbete som utan arbete: för människor med olika bakgrund i utbildning och karriär i varierande svängar i arbetslivet, såsom för dem som söker eller byter jobb, arbetslösa, studerande, utbildare. Är du en av dem?  

I kamratnätverket får du tips och stöd i arbetslivets svängar. 

Vi ses i gruppen!


Linkki kyselyyn