Nyhetsbrev från YTK-Föreningen 22.4.2021

Kompetensutveckling lönar sig alltid

Kontinuerligt lärande och utveckling av den egna kompetensen värderas högt på arbetsmarknaden, oavsett om du arbetar, söker jobb eller är ledig. Dessutom är det inspirerande att studera och det gör det lättare att lyckas med utmaningarna i arbetslivet. Se vilka nya utbildningar, aktuella tips och fördelar, som är värda dina pengar, vi har att erbjuda dig!


Lär dig proaktiv karriärplanering – anmäl dig till webbinariet den 27.4 och till träningarna i maj

Vartåt är du på väg? Har du på sistone blivit tvungen att överväga hur varaktigt ditt arbete är eller vartåt arbetslivet är på väg? Omställningen i världen och på arbetsmarknaden kan du inte påverka, men det du kan göra är att planera din framtid med proaktiv karriärplanering. I webbinariet får du höra mer om träning i karriärplanering som tar plats fyra gånger i maj och som riktar sig till arbetssökande. 

Webbinariet och träningarna ar på finska.


Dra nytta av de kostnadsfria utbildningarna och håll ditt viktigaste kapital uppdaterat

Vi lurade dig inte på aprildagen när vi öppnade tusentals kostnadsfria nätutbildningar för din användning i Online-utbildningsbiblioteket för arbetslivet (Työelämän verkkokoulutus) i samarbete med Accountor Eduhouse! Har du redan bekantat dig med urvalet? Vi erbjuder praktiska kurser för att utveckla dina färdigheter inom områden som Office 365, hr och förmanskap, löne- och ekonomisk förvaltning, arbetsrätt och affärsjuridik samt andra användbara arbetslivskunskaper. Och bäst av allt, du kan studera flexibelt, enkelt och gratis, precis när det passar dig.


Sibirien lär oss, men hur är det med Afrika?

Läs om topprekryteraren Saana Rossis erfarenheter av vändningar i jobbsökande och arbetslivet. Läs mer i vår nya blogg #työelämänkäänteissä!


"Om du inte gör saker och ting ordentligt kommer någon annan och gör det"

Esport-professionella spelare Lauri "pietola" Hietala utvecklar sig inte bara som spelare utan också som människa. Han använder verktyg till exempel för att hantera stress och press, och straffar sig inte för misstag, men försöker utvecklas genom det positiva.


Kom åtminstone ihåg dessa avdrag i din skattedeklaration

Det är den tiden på året igen – dags att kontrollera den förhandsifyllda skattedeklarationen. År 2020 arbetade många av oss mycket på distans, varmed det nu lönar sig att beakta relaterade skatteavdrag. Till din hjälp har vi sammanställt en checklista med avdrag som du som förvärvsinkomsttagare kan ha rätt till.


Är lönen sen eller har du inte fått den alls, vad ska man göra? Se advokatens tips!

Behöver du juridisk hjälp med anställningsförhållandets lönefrågor? Advokat, biträdande domare Katja Halonen svarar på vanliga frågor om löneutbetalning i vårt webbinarie Lakiruutu.


Linkki kyselyyn