Nyhetsbrev från YTK-Föreningen 15.11.2019

#MinussaOnMahdollisuuksia -stipendium

#MinussaOnMahdollisuuksia -stipendiets ansökningstid gick ut i slutet av oktober. Samtidigt mottog vi en enorm mängd ansökningar, den ena finare än den andra för att utveckla den egna kompetensen och att få drömmarna att gå i uppfyllelse! Beslutet är stort och svårt , då vi i mängden ska söka fram dem som vi vill erbjuda en möjlighet att utbilda sig vidare i livet. Stipendiearbetsgruppen gör sitt förslag till styrelsen för YTK, som beslutar om mottagarna av stipendierna 13.12.2019. Därefter kontaktar vi mottagarna av stipendierna personligen.


Arbetslivets spöken, robotar och hackelsens hjältar

Diskussionerna om arbetslivets växande press, konkurrensavtalets timmar och vilka kollektivavtal som ska tillämpas räcker till för varje vecka under det år som går mot sitt slut. Arbetets krav, robotar, algoritmer och digitaliserad ekonomi, alla ser man gärna som ett hot och ett säkert tecken på att arbetslivet blir sämre. Samtidigt har arbetstagarens autonomi, tekniska hjälpmedel och inspirerande arbetsmiljöer obestridligen förändrat arbetet till det bättre, även om det inte i allmänhet finns spaltutrymme för förbättringarna.


Webinarium 27.11. kl. 17 – Identifiera de egna styrkorna och deras utveckling i arbetskarriären

Arbetslivet kräver av oss en ständig förändring och utveckling, men spirar din tillväxt enbart ur kraven eller även ur dina styrkor? 

Anmäl dig nu till ett en timmes webinarium, där en expert från Mazhr går igenom hur de egna styrkorna och naturliga beteendeformerna skapar förutsättningarna för att resultatbringande utveckla sig själv under hela arbetskarriären. 

Webinar endast på finska.


Ny medlemsförmån: Mazhr-service

Vill du få ut mera av betydelse i ditt eget arbete? Mazhr kan hjälpa dig med det. Mazhr är en tjänst  som ger styrka och visar vägen i det föränderliga arbetslivet. Den hjälper oss med att bygga upp en livslång karriärstig som visar vår individualitet och hjälper oss  med att finna oss själva  - och varandra.

YTK -föreningen vill erbjuda dig Mazhr -tjänsten till förmånspriset för medlemmarna. Du får komma med och göra testen Personlighet & Beteende samt Värden & Motivation till priset 18,90 €  (normalt 24,90 €, rabatten – 25 %).

Se närmare information om förmånerna i tjänsten OMA+.


Kom ihåg att dra nytta av en komplett medlems förmåner:

Som medlem i YTK-Föreningen har du till ditt förfogande olika slags försäkringar för arbete och fritid samt förmåner och rabatter som erbjuds av samarbetspartnerna. Lämna inte förmånerna oanvända!

Linkki kyselyyn