Nyhetsbrev från YTK-Föreningen 14.4.2022

Trygghet och säkerhet i arbetslivet

Speciellt vid oväntade förändringar är det viktigt att ryggen är säkrad. Som medlem i YTK-Föreningen får du hjälp av den nya tjänsten Lakikaveri, som hjälper i anställningsfrågor. Dessutom får du många avgiftsfria träningar och värdefulla medlemsförmåner för din jobbsökning och karriär. Gör dig i förväg beredd på kurvor och vändningar i arbetslivet, så kan du känna dig trygg.


"När jag äntligen samlat mig undrade jag vad orsaken till uppsägningen egentligen var?"

I vilka situationer har våra medlemmar fått hjälp av Lakikaveri? Ett exempel är Sara, som avskedades plötsligt utan någon tydlig anledning eller varning. Nu får Sara hjälp av en jurist från Lakikaveri-tjänsten för att gå vidare. Läs Saras berättelse!  

Lakikaveri kan hjälpa dig när det gäller löneanspråk, uppsägning, anställningsavtal, anställningsvillkor, mobbning på jobbet, visstidsanställningar, ledighet eller andra anställningsfrågor som du undrar över.


Fråga rekryteraren om direktrekrytering på IG-live den 12 Maj.

Allt fler hittar ett nytt jobb genom direktrekrytering. Vad är direktrekrytering egentligen och vem riktar det sig till? Hur kan jag själv bli kontaktad av ett rekryteringsproffs? 

Skicka din egen fråga om direktrekrytering till oss och kom med i Instagrams livesändning på YTK-Föreningens konto torsdagen den 12 maj kl 11–12. Johanna Valovirta rekryteringsproffs på Taito Research, och Mirva Puranen utvecklingschef i YTK-Föreningen kommer att delta. 

IG-live hålls på finska.


Stärk din LinkedIn-kompetens genom workshopparna i maj

Våra populära utbildningar i användning av LinkedIn kommer att fortsätta. I maj kommer vi tillsammans med arbets- och organisationspsykologen  Juho Toivola  att anordna två funktionella Zoom-distansworkshoppar, där du praktiskt kan öva att använda LinkedIn för olika ändamål. Boka tid i kalendern för en workshop som passar dig redan nu:

  1. LinkedIn i jobbsökning tisdagen den 24 maj kl 15–18: för aktiva arbetssökande
  2. LinkedIn och marknadsföring av egna mål onsdagen den 25 maj kl 15–18: för alla som vill utveckla sin kompetens

Anmälan till workshopparna börjar snart och antalet platser är begränsat, så anteckna tiderna i din kalender och följ våra nyhetsbrev. Att delta i en workshop kräver aktivt arbete och en befintlig LinkedIn-profil som man arbetar med under workshoppen, så säkra korrekta grunder i förväg med LinkedIn-videorna.

"LinkedIn är det bästa, enklaste och billigaste sättet att marknadsföra dina egna professionella mål – oavsett om du letar efter ett jobb eller på annat sätt vill utvecklas professionellt och skapa nätverk. Personer utanför din egen organisation når du bäst genom LinkedIn."
Utbildare, arbets- och organisationspsykolog Juho Toivola


”Kör på! Jobbsökarträningen var ett plus"

Vår medlem Terhi utnyttjade vår populära jobbsökarträning och uppdaterade sin jobbsökarkompetens när hon valde att sadla om. 

Jobbsökarträningen som ingår gratis i medlemskapet i YTK-Föreningen har nu förnyats och erbjuder dig ännu mer skräddarsytt stöd för att hitta ett nytt jobb eller nya karriärmöjligheter, samt personlig hjälp av en karriärcoach. Uppdatera du också din jobbsökarkompetens, se mer här!

Linkki kyselyyn