Nyhetsbrev 1.2.2023

Lär dig att identifiera och sätta ord på ditt kunnande ​​​​​​​

För många kan det vara svårt att identifiera och sätta ord på sitt kunnande. Det är värt att börja träna på det redan under studietiden. När du vet ditt kunnande och kan berätta om det på ett inspirerande sätt, blir din (sommar)jobbsökning många gånger enklare! 

  • Hurdana kurser har du deltagit i och vad har du lärt dig under dem? 
  • Hurdana hobbyer eller fritidsaktiviteter har du och vad har du lärt dig genom dem? 

Sparra med din egen karriärcoach och säkerställ den kommande sommarens arbete

Som studerandemedlem i YTK Arbetsliv har du möjlighet att delta i omfattande jobbsökarträning. Förutom mångsidiga videor och övningar kan du få personlig sparring från en karriärcoach om du vill. Speciellt om ditt sommarjobbssökande går trögt kan du dra nytta av denna fördel! Tillsammans med en karriärcoach kan du reflektera över de ämnen du söker, som att förbereda dig för en arbetsintervju, finslipa din CV, dina egna styrkor eller stärka ditt självförtroende. 

Läs mer om träningen och anmäl dig!   

Efter att du anmält dig skickar vi inloggningsuppgifter med vilka du kan logga in på coachningsplattformen. Därefter tar karriärcoachen kontakt med dig.


Skaffa nya färdigheter från online-utbildningsbiblioteket för arbetslivet!

– En bra presentation innehåller alltid både förnuft och känsla. Förnuftet motiverar och känslorna ger styrka. 

Är du nervös inför arbetsintervjuer eller andra presentationssituationer? I online-utbildningsbiblioteket för arbetslivet hittar du bland annat presentationsträning med skådespelaren och presentationstränaren Sari Havas, som ger kunskap och uppmuntran för många olika situationer. Som studerandemedlem är alla onlineutbildningar tillgängliga för dig helt gratis.  

Läs mer om utbildningen: Påverka, var inte tyst (på finska)

Dessa helheter i online-utbildningsbiblioteket kan också vara nyttiga för dig:  

Självledarskap  (på finska)

Förhandlingsförmåga (på finska)


Olycksfallsförsäkringen är ditt skydd på fritiden

I en studerandes liv händer allt möjligt och ibland kan man råka ut för överraskande missöden. Kom ihåg att du som studerandemedlem i YTK har försäkrats med en olycksfallsförsäkring för fritiden!


Lakikaveri hjälper dig vid frågor med anställningsförhållandet

Lakikaveri är till hjälp till vid problem och i anställningsfrågor. Du kan ringa Lakikaveri genast om du vill, och du får tillgång till en utredningstjänst av en jurist när du har varit studerandemedlem eller fullvärdig medlem i YTK i minst 6 månader.


Anslut dig nu i kassan!

Studentmedlemskap inkluderar inte medlemskap i YTK: s arbetslöshetskassa. Om du arbetar, du bör kolla in YTK: s kassamedlemskap direkt! Det lönar sig att vara medlem i arbetslöshetskassan, om du utför arbete ens då och då minst 18 timmar i veckan. Redan arbete som utförts vid sidan om studierna, till exempel sommarjobb, samlar in det s.k. arbetsvillkoret och därigenom din rätt att få en inkomstrelaterad dagpenning som är större än Fpa:s grunddagpenning.

Läs mer

Linkki kyselyyn