Nyhetsbrev 8.9.2022

Vad betyder arbete, liv och kondition för dig?

Vad händer om du kombinerar de här tre? Att vara i skick för arbetslivet betyder ett holistiskt välmående och ett meningsfullt arbete som skapas av kompetens, och vilket hjälper dig att vara energiskt med i arbetslivet. Också enligt studier är arbete ett av de saker som skapar mest meningsfullhet för människor. När du mår bra och trivs med ditt jobb, mår du sannolikt också annars bättre i ditt liv. Att vara i gott skick i arbetslivet hjälper också de andra på din arbetsplats och dina andra närstående. När du mår bättre, mår alla omkring dig bättre. 

Bli i skick för arbetslivet tillsammans med oss! Vi har sammanställt några enkla tumregler för dig: 

"Framtiden tvingar oss att bli nybörjare – vilka färdigheter behöver vi?" frågar Perttu Pölönen

På online-evenemanget 4T Summit – Tunteet, taidot, työelämä, tulevaisuus den 14.9 kl. 14–16.30 lär vi oss tillsammans med futuristen Perttu Pölönen, den undersökande fackboksförfattaren Henkka Hyppönen och forskaren Kirsi Polvinen vid Filosofian Akatemia att förstå hur man förblir nyfiken, entusiastisk och välmående i ett arbetsliv som förändras snabbt. 4T Summit är öppet för alla och kostnadsfritt.

Öppna online utbildningsbiblioteket och vinn ett GOGIFT presentkort på 100€!  

När du registrerar dig som användare av Eduhouse online-utbildningsbibliotek via OMA+ mellan 8 september och 31 oktober 2022, kommer du att inkluderas i utlottningen av ett GoGift super presentkort värt €100 (2 st).  

Med tusentals gratis online-utbildningar för medlemmar i YTK-Föreningen behåller du din kondition i arbetslivet enkelt och effektivt, så registrera dig nu! 

Utnyttja Optimal Performances kostnadsfria webbinarier om välbefinnande av Kaisa och Joni Jaakkola

Topparna inom sin bransch, Kaisa och Joni Jaakkola, introducerar dig till smartare levnadssätt med kostnadsfria webbföreläsningar om olika delområden inom välbefinnande. Det kommer att finnas både information som ökar förståelsen och praktisk kunskap som stöd för din ork och hälsa och som enkelt kan tillämpas i vardagen.

Välj Kaisas nya live-webbinarier, Jonis inspelningar, eller alla!

På begäran av våra medlemmar kommer det att på Kaisas föreläsningar i oktober-november att gås mer djupgående in på 13.10 återhämtning, 26.10 bättre sömn, 10.11 flexibel attityd och 23.11upprätthållande av hållbar förändring.

Inspelningarna av Jonis föreläsningar som hölls under våren kommer att finnas tillgängliga i tjänsten OMA+ fram till slutet av 2022. Joni coachar dig i grunderna i hälsa – sömn, kost, aktivitet och det hur du genom att skapa vanor av de här, får mer energi till din vardag.

Kontinuerlig inlärning har blivit arbetslivets mantra 

Det är lätt att förstå varför, när man följer med den takt arbetslivet förändras i och mänskor som är med i ruljansen. Lyckligtvis är många redan medvetna om att de ständigt behöver nya kunskaper. I Medlemspulsen som YTK gjorde på våren, uppskattade 60 procent av de som svarade att de behöver nya färdigheter eller kunskaper under de närmaste åren. Å andra sidan är det också förståeligt att ett webbinarium, facklitteratur eller en utbildning kan komma på andra plats i en vardag med alla plikter och ansvar. Om du upplever att det att du reder ut de saker som är viktiga, kan hjälpa dig att lära dig, ska du fortsätta att läsa. 

Linkki kyselyyn