Nyhetsbrev 20.6.2023

Får jag betalt för semestern?

Enligt lag har du som anställd också rätt att få betalt under din ledighet. Din semesterlön beror bland annat på vilken typ av lönesystem du har i ditt anställningsförhållande. Beroende på ditt kollektivavtal kan du också ha rätt till semesterlön.

Nytt för ditt välbefinnande: mindfulness med Luotain

Mindfulness, eller medveten närvaro, har visat sig hjälpa dig att hantera stress, förbättra sömnkvaliteten och koncentrationen, till exempel. Som komplett medlem i YTK kan du nu delta i onlinekursen i mindfulness utan kostnad (normalpris 240 euro).   
 
I praktiken, under den åtta veckor långa utbildningen får du bland annat lära dig vad mindfulness är och hur det kan öka ditt välbefinnande.

​​​​​​​Elisa Kirjas ljud- och e-böcker för dina sommarstunder

Elisa Kirja är en inhemsk boktjänst som erbjuder ett brett utbud av böcker att lyssna på och läsa. Böckerna bär du bekvämt med dig i din telefon eller surfplatta - även utan internetuppkoppling.  

Som bästa sommarförmån kan du lyssna på och läsa Elisa Kirjas böcker gratis i 30 dagar! Var snabb - förmånen gäller till och med 30.8.2023. Efter provperioden kan du fortfarande utnyttja specialpriset på 14,99 €/mån för ett månadsabonnemang för komplettaa medlemmar (normalpris 16,99 €/mån).

Utnyttja dina hotellförmåner - bekanta dig med vår nya förmån Green Star Hotels

När du funderar på att resa inom landet kan det vara bra att komma ihåg att du som komplett medlem i YTK har tillgång till en rad hotellförmåner. Ett nytt tillskott i utbudet är 15% rabatt på boende på Green Star-hotell. Green Star Hotels är Finlands första koldioxidneutrala hotellkedja och du kan hitta boende på fem olika orter.

Padel och sparkcyklar syns hos försäkringsbolagen - Kom ihåg den heltäckande fritidsolycksfallsförsäkringen

Olyckor inträffar särskilt på onsdagar och torsdagar - och knäna är särskilt utsatta, enligt statistik från LähiTapiola. Lyckligtvis täcker olycksfallsförsäkringen som medkommer i det kompletta medlemskapet i YTK   både sjukvårdskostnader och eventuell ersättning för skador.

Förra höstens superpopulära 4T Summit är tillbaka!

Kom och lär dig hur du kan utveckla den viktigaste av alla framtida arbetslivskunskaper - att hitta alternativ. Omvälvningen i arbetslivet är i full gång, och det är det som gör detta till den bästa tiden för oss som individer!

4T Summit online-evenemanget är den 6.9.2023. Registreringen öppnar i augusti, så håll utkik!

Gå över till e-faktura och vinn ett 100 € presentkort

Med e-faktura kan du hantera dina medlemsavgifter enklare, flexiblare och säkrare än med en pappersfaktura. Om du går över till e-faktura nu deltar du i en utlottning av ett presentkort på 100 €. Med e-fakturering är det enkelt att hålla räkningarna under kontroll.

Linkki kyselyyn