Nyhetsbrev 18.3.2022

I hurdant skick för arbetslivet är du?

Årets första hälft är för många ofta en tid för löften och uppryckning. Hur är det för dig?

Utifrån våra medlemmars önskan, utökade vi vårt urval med flera förmåner för att stödja ett heltäckande välbefinnande i en anda av utmaningen #työelämäkuntoon2022:

  1. Förstå din egen kropp och må bättre. Lös in dina -15% medlemsförmåner för Puhti-hälsoundersökning!
  2. Lär dig hörnstenarna i en mer energisk vardag om vila, näring, aktivitet och hållbara vanor i Joni Jaakkolas kostnadsfria webbseminarier. (på finska)
  3. Gör de nya lärdomarna till en vana med av hjälp mångsidiga onlinekurser och videoinspelningar. Se tipsen: webbkursen FiksuStartti 2.0 till rabattpris och gratis Yogaia-videor samt Ceeston mindfulness-kurserna.

Anta alltså utmaningen och följ med oss mot hållbara förändringar och ett bättre skick för arbetslivet!

Utnyttja alla dina välbefinnandefördelar här


Dela dina tips om välbefinnande och delta i lottdragningen!

Hur orkar du i det föränderliga arbetslivet och hur håller du dig i form?

Dela dina tips och delta i utlottningen av vinster som främjar ditt skick för arbetslivet!

Vinsterna är ett presentkort på 100 € till Stadium, Optimal Performance FiksuStartti 2.0-webbträning, Puhti-hälsoundersökning och 6 månaders medlemskap i Yogaia!


Utnyttja dina medlemsförmåner!

Titta på gratis inspelningar och utbildningar

Alla inspelningar och andra utbildningar i Työelämäkuntoon-webbinarier finns tillgängliga i tjänsten OMA+ - Webbinarier och utbildningar! (Yogaia på engelska, andra på finska)

Sköt om din kropp och själ

Har du tid 5-15 minuter för att ta och sköta om ditt eget välbefinnande? Upprätthåll och förbättra både det fysiska och psykiska välbefinnandet med hjälp av övningar i Yogaias kostnadsfria wellnessprogram, som är skräddarsytt för medlemmar i YTK-Föreningen.

Reservera en stund för ditt eget välbefinnande, se programmet i OMA+ (på engelska och finska)

Hur gör du en renovering av livsstilen och uppnår varaktiga resultat?

Har du försökt komma i form, men ett påbörjat nytt liv, en uppryckning, ett fitnessprogram eller ett viktminskningsprojekt spricker alltid efter några veckor? I den här föreläsningen guidar wellnesstränaren Joni Jaakkola dig till hållbar förändring och hur du kan upprätthålla en bra livsstil.

Se webbinarieinspelningen i OMA+! (på finska)

Tips: Verktyg för psykiskt välbefinnande

Krisen i Ukraina har berört oss alla. Mitt i allt detta kan dina egna vardagliga sysslor ibland kännas svåra och betydelselösa. Vår samarbetspartner, Eduhouse, tillsammans med Läkarcentralen Aava, organiserade ett gratis webbinarium där man går igenom hur sinnet reagerar i en långvarig kris, samt verktyg för att reagera på den oro, ilska och rädsla som situationen skapar. Titta på inspelningen i biblioteket för onlinekurser.

Klicka till inspelning här (på finska)


Vad kunde vi lära oss av e-sportarnas skick för arbetslivet?

E-sportarnas arbetsdagar påminner mer om kontorsarbete än sport. Forskning tyder dock på att e-sportare motionerar mer och äter hälsosammare än befolkningen i genomsnitt. De behöver också kunna optimera sin arbetsförmåga för viktiga speldagar. Vad kan man lära sig av detta?

Linkki kyselyyn