JOBBSÖKARTRÄNING PÅ WEBBEN

Söker du jobb eller planerar en ny karriär? Behöver du tydlig och individuell handledning?

Att söka jobb är ofta hårt arbete, men också en naturlig del av karriären i det föränderliga arbetslivet. Jobbsökarfärdigheter och att kunna identifiera sin egen kompetens är viktiga delar av de arbetslivsfärdigheter som det är värt att regelbundet uppdatera. 

Vill du ha personlig handledning av en karriärcoach och praktiska verktyg för att göra jobbsökningen enklare och mer framgångsrik? Behöver du tydliga instruktioner för hur du ska gå vidare, mallar för dokument och individuell hjälp av en yrkescoach?

Träningen hjälper dig att

  • förbereda dig för anställningsintervjuer
  • skriva CV och arbetsansökan
  • identifiera din egen kompetens
  • utnyttja sociala medier i jobbsökandet

Allt detta och mycket mer ingår i vår jobbsökarträning på webben, som är gratis och en av dina många värdefulla medlemsförmåner. Det lönar sig att utnyttja den, särskilt om du aktivt söker ett nytt jobb, men den är också till hjälp om du ännu befinner dig i planeringsstadiet inför ett jobb- eller branschbyte. Jobbsökarträningen TyönhakuRedi produceras av Cimson Koulutuspalvelut för kompletta medlemmar i YTK. Läs mer om innehållet i träningen nedan!

Träningen är skräddarsydd för YTK kompletta medlemmar och ingår i medlemskapet utan extra kostnad. Även studerandemedlemmar kan utnyttja tjänsten.

Träningen i ett nötskal:

  • du får uppdaterade och praktiska verktyg för jobbsökandet
  • du skapar koder till ett eget ”studierum”, där du kan följa dina framsteg
  • du kan studera en månad i egen takt, oberoende av tid och plats
  • du får 1 timmes personlig träning med en karriärcoach.

Dra nytta av den personliga handledningen och av material och feedback

Coachen ger dig feedback på allt material du skapar inom träningen, till exempel ansökningstexter och videopresentationen. Att skapa en videopresentation är frivilligt, men rekommenderas starkt. Du kan spara och skriva ut den färdiga jobbsökarplanen från träningen, liksom kartläggningsresultat och dokument, och så får du ett intyg på att du deltagit.

En nyhet inom träningen är bonusavsnitt även för karriärplanering och för att värna om sina resurser, så det finns stöd för många olika förändringar i livet och vändningar i arbetslivet!

Läs mer! (på finska)

TyönhakuRedi - Lätt, redig och en entusiasmerande guide

Hälsningar från coachen

Coachen Eeva Riutamaa

Man kan tänka sig karriärvägarna som en rondell. Ska jag fortsätta köra runt? Hittar jag rätt utfart, ska jag trots allt byta till en annan och kommer mitt mod att räcka för bytet? Du behöver inte vara ensam på kartan över karriärvägar. Vi karriärcoacher på Cimson hjälper dig utforska alternativen.

PeD Eeva Riutamaa
Arbetshandledare och karriärcoach, tränar YTK:s kompletta medlemmar

Linkki kyselyyn